Моя характеристика

25.03.2015 11:03

ХАРАКТЕРИСТИКА

                                                            Полулях Тетяни Миколаївни,

учителя хімії Новомихайлівського навчально-виховного комплексу Чернігівської районної ради Запорізької області , 1963 року народження.

        Полулях Т.М. має повну вищу педагогічну освіту за спеціальністю вчитель хімії та працює за отриманим фахом у навчально-виховному комплексі  з  2003року. Загальний педагогічний стаж складає 27 років.

Полулях Т.М. має кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», педагогічне звання «старший учитель» підтверджені рішенням атестаційної комісії відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської РДА  від 17 квітня 2010 року. Нагороджена нагрудним знаком «Відмінник освіти України».

У поточному навчальному році має педагогічне навантаження дев’ять години на тиждень.

Полулях Т.М. підвищила кваліфікацію у КЗ «Запорізький  обласний ін­ститут  післядипломної педагогічної освіти» ЗОР з 11 березня 2013 по 29 березня 2013 за фахом «Вчителі хімії зі спецкурсами «Природознавство», «Екологія», «ІКТ». Виконала курсову роботу та поділилась досвідом з теми: «Розвиток пізнавальних здібностей на уроках хімії»

       За час роботи у навчальному закладі педагог зарекомендувала себе як від­повідальний, досвідчений педагог та умілий організатор.

Вона проводить уроки з ура­хуванням вікових та психологічних особливостей учнів, відповідно до сучасних вимог організації освітнього процесу. Під час їх проведення вміло застосовує інформаційно-комунікаційні технології, що дає змогу активно впроваджувати методи інтенсивного на­вчання, значно підвищувати ефективність уроків та поліпшувати якість знань учнів.

В арсеналі роботи педагога  авторський інформаційно – практичний сайт «Хімляндія. Для тих, хто захоплюється хімією».

 Володіє  інноваційними освітніми методиками , активно їх використовує та поширює у професійному середовищі; володіє широким спектром стратегій навчання;  застосовує нестандартні форми проведення уроку; активно впроваджує форми та методи організації навчально-виховного процесу, що забезпечуює максимальну самостійність навчання учнів; вносить пропозиції щодо вдосконалення навчально-виховного процесу в навчальному закладі.

     Полулях Т.М.  уміє швидко прийняти правильне рішення у складних педаго­гічних ситуаціях. Уміє переконувати та відстоювати свою думку. Намагається зав­жди бути поінформованою про новації у методиці викладання предмета. Під час проведення уроків використовує різні прийоми і форми навчальної діяльності. На її уроках панує творча, доброзичлива атмосфера, учні беруть активну участь у на­вчальному процесі. Завдячуючи правильній організації роботи,  Полулях Т.М. до­сягла належного рівня засвоєння учнями навчального матеріалу та високої якості їх знань з предмета.

     Тетяна Миколаївна  систематично використовує передовий педагогічний досвід, бере активну участь у його поширенні, надає практичну допомогу іншим педагогічним працівникам.

     Брала участь у ІІ районній виставці «Освіта Чернігівського району – 2011».

Нагороджена грамотою відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської РДА за вагомий внесок у розвиток інноваційного освітнього простору та участь у ІІІ районній виставці «Освіта Чернігівського району – 2012» (наказ від 05.06.2012 № 195).

       В рамках року  мережевої взаємодії «Життя online» взяла участь в обласному конкурсі авторських блогів з хімії, який проводився КЗ «Запорізький  обласний ін­ститут  післядипломної педагогічної освіти» в травні 2013 року.

     Вчитель  бере активну участь у роботі  методичного об'єднан­ня вчителів природничо-математичних дисциплін НВК, передає свій педагогічний досвід молодим вчителям, висту­пає з доповідями, проводить відкриті уроки.

     Тетяна Миколаївна активний учасник районного методичного об’єднання вчителів хімії. В 2014 році на базі свого навчального кабінету показала відкритий урок за темою «Хімічні властивості кисню. Оксиди».

      В 2015 році  провела школу педагогічної майстерності вчителя хімії. А саме:

представила позакласний час «Хімія навколо нас», продемонструвала  віртуальну лабораторію вчителя хімії (блог, сайт), творчий звіт  «Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в навчально-виховний процес».

     Значну увагу приділяє роботі із здібними учнями. В 2010 році Удовенко Світлана, учениця 11 класу, посіла  ІІ місце в обласному етапі  МАН та  ІІІ місце  в обласному етапі  етно-краєзнавчої експедиції «Україно, моя вишивана».

      В 2011 році  її вихованці отримали:  ІІІ місце в обласному етапі  конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!», робота  учениці  Сандуляк Єлизавета (номінація натюрморт), «Королева флори» та ІІ місце в  обласному етапі обласного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!», робота учня Кучера Станіслава (номінація позажанр) «Квітуй, земле запорізька!».

     В 2012 році робота учениця Яйлової Римми стала серед переможців обласного етапу конкурсу «Юний дослідник».

    В 2013  Рекун Дарина, учениця 8 класу,  посіла ІІ місце в районному етапі учнівських олімпіад з хімії та   ІУ місце на обласному етапі МАН.

      Полулях Т.М. постійно підвищує свій професійний рівень. З 29 листопада по 3 грудня 2013 року брала участь в авторському семінарі Шалви Амонашвілі на базі Запорізького педагогічного коледжу «Основи гуманістично-особистісного  підходу до дітей в учбовому процесі».

      Протягом 2013 та 2014 року брала участь в обласному семінарі «Розвиток професійної майстерності вчителя хімії».

      Необхідно відзначити наполегливу роботу Полулях Т.М. щодо технічного оснащення кабінету хімії, його естетичного оформлення, поповнення на­вчальними посібниками та технічними засобами навчання.

     Відповідає займаній посаді. Відповідає раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії» та педагогічному званню «старший учитель».

Директор Новомихайлівського НВК_________­­­­­­­­­­­­­­­­­­­____________Т.М. Полулях

Чернігівської районної ради Запорізької області 

—————

Назад


Контакт

Полулях Т.М. вчитель хімії Новомихайлівського НВК

с. Новомихайлівка
Чернігівський район
Запорізька область
вул.Шкільна,10


0994334089